Ovenschotel

Wanneer de zomer voorbij komt, vinden we een oud excuus om onze ovens uit te houden. Je denkt alvast aan de zwervende hitte die onze keuken binnentreedt als de oven in deze warme dagen tot 177 graden wordt opengedraaid. Maar in de koude maanden van de winter is er niets beter dan in een warme, comfortabele keuken; Extra warmte krijgen van het werk van de oven en te genieten van de heerlijk geur die je huis binnentreedt. Dit is een extra voordeel in plaats van een ongemak. Terwijl de zomer nu in volle gang is kunt u zich alvast voorbereiden op winter, dan is het eindelijk weer tijd om je ovens aan te zetten en sommige van deze smaakvolle en stevige gerechten te koken. Het is niet alleen makkelijk om iets in een oven klaar te maken, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de schotel wanneer het in de oven zit - wat tijd vrij maakt voor andere dingen.

Vis schotel

Deze heerlijke visschotel kan in een ovenvaste schotel gemaakt worden, daarna op de afwasbak!

Ingrediënten

  • - 25g Boter
  • - 2 eetlepel bloem
  • - 1½ kopjes Melk
  • - ¾ kopje smakelijke kaas, geraspt
  • - 100g Spinazie
  • - 4 filets Witte vis
  • - ¼ kop Verse peterselie, ruw gehakt
  • - 2 theelepel Dijon mosterd
  • - 1 kip Cayenne peper
  • - 25g Gedroogde Broodkruimels
  • - 25g Parmezaanse geraspte kaas

Klaar maken

Verwarm de oven tot 200 graden. Smelt de boter in een kleine pan, voeg het meel toe, roer het 1 minuut voor een zachte hitte. Giet in de melk, klop als je gaat. Blijf doordraaien, koken en laat het verdikken. Voeg kaas toe en roer tot het gesmolten is, maak het af met sout en peper naar smaak. Boter een grote ovenvaste schotel en verspreid de spinazie. Rangschik visfilet op de bovenkant. Meng de halve peterselie met kaassaus, mosterd en cayennepeper en giet het over de vis. Meng de overgebleven peterselie met broodkruimels en parmezaanse kaas samen en verspreid over de top. Bak 25 minuten tot het goudbruin is. Lams moussaka pasta schotel Je gezin zal nog meer van dit gerecht houden tijdens de volgende dag voor de lunch, want dan komt de smaak helemaal z’n recht.

mechelse-herder

Ingrediënten

  • - 1 Aubergine
  • - 1 Ui
  • - 2 knoflooktenentjes
  • - 500g Lamskoteletje
  • - ½ theelepel Kaneel
  • - ¼ theelepel Grondkruimel
  • - 1 theelepel Verse rozemarijn
  • - 500ml Tomatensaus
  • - 50g Boter
  • - ¼ kop Bloem
  • - 2 kopjes Melk, heet
  • - ½ kop Lekkere kaas, geraspt
  • - 1 Egg
  • - 1 knijp Notenmuskaat
  • - sout en peper te proeven
  • - 200g Pasta
BBQ grill mat