Mexicaanse tortillaschotel

Mexicaanse tortillaschotel is een hoofdgerecht die ongeveer 45 minuten lang duurt om het voor te bereiden en 35 minuten duurt voordat het klaar is. Het recept is voor 4 personen, natuurlijk kan je ook wat meer maken zodat je het langer dan 1 dag kan eten. met ontbijt, chocolade met chili als hoofdgerecht, Mexico doen ze het wel! Tortillachips, gekruide gehakt en kaas, deze Mexicaanse tortillaschotel zit ermee vol geladen. De tortillaschotel is het allerlekkerst tijdens een spannende film of wedstrijd van je lievelingsclub, natuurlijk met een koud drankje erbij en nodig mensen uit om ervan mee te genieten en je geniet lekker van het over heerlijke die je zelf snel hebt gemaakt

Ingrediënten

  • 2 kleine tortillachips
  • 275 gram rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 1,5 blik rode kidneybonen, uitgelekt
  • 1,5 blik maiskorrels, uitgelekt
  • Een paar lente uien, in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram geraspte kaas
  • Peper en zout
  • En natuurlijk olie

Voor de saus

  • 6 kleine tomaten
  • 2 avocado
  • 2 jalapeno peper

in kleine ringen gesneden Een paar koriander en peterselie, klein gesneden Citroensap van een halve citroen Als je voor dubbel de mensen wilt maken doe je van de ingrediënten alles gewoon 2 keer of natuurlijk meer als je een grote feestje geeft. Alles is mogelijk met deze recept.

Bereiden

tortillia

Zet een grote pan op het vuur met olie en gooi de uien, knofloken en paprika’s op een vuurtje totdat het zacht is. Voeg de kruiden toe en kort bak je het even verder. Roer met een vork het gevoegde gehakt los. Met zout en peper breng je het goed op smaak. Natuurlijk is het mogelijk om andere kruiden toe te voegen en het lekker pittig maken. Laat de kidneybonen en mais op zachtjes op het vuur staan totdat het vocht bijna weg is en het gehakt zacht is. De helft van de lente-ui roer je door het gehakt en zet het vuur uit. De oven verwarm je op 200 graden. De bodem leg je vol met een laagje tortillachips en vet de ovenschaal in. Strooi de geraspte kaas en bedek de laagje tortillachips met gehakt en herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. En met kaas en gehakt eindigen. Bak totdat de kaas is gesmolten of ongeveer tien minuten als je liever het meteen op eet. Ondertussen terwijl dit gebeurd maak je de salsa. Verwijder het sap en de zaad van de gehalveerd tomaten. De tomaten snij je in blokjes. Verwijder het pit uit de gehalveerd avocado. Snij de avocado in kleine blokjes en vervolgens haal je het met een lepel eruit. Meng alle groenten bij elkaar zoals de tomaten, avocado, peterselie, limoensap en jalapeno in een kommetje en met peper en zout breng je er smaak aan. De nachos uit de oven met de lente-ui bestrooi je erover heen en met de salsa serveer je het of eventueel gebruik je crème fraîche of room. En eet smakelijk maar!

Cannelloni met gehakt

Cannelloni met gehakt is een hoofdgerecht die ongeveer 20 minuten lang duurt om het voor te bereiden en 35 minuten duurt voordat het klaar is. Het recept is voor 4 personen, natuurlijk kan je ook wat meer maken zodat je het langer dan 1 dag kan eten. Cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is een perfecte ovenschotel voor een weekend en natuurlijk als je wilt kan je het ook maken doordeweeks

Ingrediënten

  • 20 cannelloni pijpjes
  • 500 gram gehakt
  • 5 geroosterde paprika’s uit pot
  • 150 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 schutje peper en zout
  • 550 gram passata met basilicum
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 2 kleinere ovenschotels of 1 grote ovenschaal

Bereiden

Stap 1 De oven verwarm je op 200 graden. Snij de paprika’s in kleine stukjes en laat ze uitlekken. Roer ze samen met peper en zout, paneermeel, ei en de ricotta met de gehakt. Je vult met het rauw gehakt de cannelloni pijpjes.

Stap 2 Dit kan je doen met een boterhamzakje en het puntje ervan af te knippen of met een klein koffielepeltje en te doen alsof ze een spuitzak zijn. De helft van de tomatensaus verdeel je de bodem tot de helft van de ovenschaal.

Stap 3 De gevulde cannelloni pijpjes leg je erin en laat tussen de pijpjes een beetje ruimte over zodat je er nog een beetje saus tussen de pijpjes kan gooien. Bestrooi de geraspte mozzarella kaas en deel de tomatensaus over de cannelloni pijpjes. In ongeveer 35 minuten zijn de cannelloni gaar en kun je het gaan eten.