Macaroni met gehakt

Macaroni is erg lekker en gemakkelijk te maken. Wat ook een voordeel is van macaroni, is dat als je een groter portie maakt het de volgende dag ook nog kunt eten. Wat ook erg lekker is met macaroni is de geraspte kaas die je erbij kunt doen, door de kaas krijgt de macaroni een hele andere smaak. Je kunt ervoor kiezen voor jonge kaas of oude kaas.

Macaroni met gehakt recept

Ingrediënten die je nodig hebt een om macaroni met gehakt te maken voor 2 personen: 150-175 g macaroni, 150 g gehakt, 1 knoflookteen, 1 ui, 1 paprika, 200 g prei, 3 tomaten, 2 el ketchup, 1 tl tijm, 1 tl basilicum, 1 tl paprikapoeder, geraspte kaas, peper en zout.

gehakt

Bereidingswijze:

Om mee te beginnen zetten we een pan met water op en koken we de macaroni zoals dat op de verpakking is aangegeven. Dan gaan de nu de ui, prei, tomaten, paprika en knoflookteen in stukjes snijden. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de ui, prei, paprika en knoflook aan. Voeg na ongeveer 3 tot 4 minuten de kruiden, ketchup en de tomaten toe. Laat dit in zijn geheel zo’n 10 tot 15 minuutjes zachten staan. Dan kun je ervoor kiezen om de saus te pureren. Dan gaan we nu in een andere pan het gehakt rul bakken en dit daarna toevoegen aan de tomatensaus, net zoals met de macaroni. Meng dan alles goed door elkaar. Dan kun je nu de macaroni opscheppen en er eventueel wat geraspte kaas en basilicum overheen strooien.

Macaroni met gehakt, champignons en oude kaas

Ingrediënten die je nodig hebt om macaroni met gehakt, champignons en oude kaas voor 2 personen: 200 g macaroni, 250 g champignons, 1 el Bertolli (vloeibaar voor bakken, koken en roerbakken), 150 g rundergehakt, 1 pot Bertolli pikante pastasaus, 25 g geraspte oude kaas.

Bereidingswijze

Om mee te beginnen gaan we de macaroni koken zoals het aangegeven staat op de verpakking. Daarna moet je de macaroni afgieten en goed uit laten lekken. Ondertussen heb je de tijd om de champignons te halveren. Dan gaan we nu de Bertolli (vloeibaar voor bakken, koken en roerbakken) in een koekenpan verhitten en hier het rundergehakt in rul bakken voor ongeveer 3 minuten. Dan is het nu tijd om de champignons toe te voegen en laat deze nog 3 minuten meebakken. Breng de macaroni op smaak door wat peper en zout toe te voegen. Als je dit gedaan hebt gaan we de Bertollie pikante pastasaus met de macaroni en het gehaktmengsel mengen en dit laten we in zo’n 3 minuten warm worden. Dan kun je nu alvast de borden uit de kast pakken en de macaroni opscheppen. Bestrooi de macaroni met wat geraspte kaas. Deze macaroni is ook erg lekker met wat olijven of met basilicum. Als variatie kun je ook gebruik maken van kleine elleboogmacaroni. Je kunt er dan ook voor kiezen om de champignons te vervangen door stukjes courgette en dan wat preiringen toe te voegen.