Italiaanse gehaktschotel

De Italiaanse gehaktschotel is een hoofdgerecht die ongeveer 20 minuten lang duurt om het voor te bereiden en 25 minuten lang totdat het klaar is. Het recept is voor 4 personen. De gemiddelde voedingswaarden van ongeveer 485 kilo calorieën.

Ingrediënten

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 450 gram Italiaanse groentemix
  • 450 gram tomatenblokjes
  • 550 milliliter melk
  • 55 gram griesmeel
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • gehakt

Stap 1 De oven verwarm je op 200 graden. Een koekenpan zonder vet verhit je en het gehakt roer je totdat het bruin wordt. Gooi de kruiden erover heen, de tomatenblokjes en de roerbakgroenten toe en laat het vuurtje op middelhoog ongeveer 5 minuten.

Stap 2 Doe het gehakt in de ovenschool, eerst vet je de ovenschaal. Bij de pan zet je de melk aan de kook. Al roerend in de pan voeg je de griesmeel toe. Kook het griesmeel ongeveer 2 minuten lang en al roerend gooi je alles erin. Door zout breng het op smaak en daarna doe je de kaas en griesmeel bij elkaar.

Stap 3 Over het gehakt schenk je het griesmeel. In het midden van de oven zet je de schaal en bak het griesmeel in ongeveer 25 minuten totdat het goudbruin is en gaar. Combinatietip: Een Italiaanse salade is er lekker bij.

Voedingswaarden per persoon

Energie is 490 kilo calorieën

Eiwit is 40 gram

Koolhydraten is 27 gram

Vet is 30 gram

Waarvan verzadigd is 2 gram